רבים פוחדים להכין כדורי שוקולד בפסח כי התוצאה בהרבה מהמקרים מאוד כבדה לקיבה האנושית וממש לא טעימה לחיך. אך במתכון הזה ננסה לשפר את המרקם ע"י שילוב מצות מרוככות עם מצות פריכות.
חומרי גלם ל-25 כדורי שוקולד:
4 מצות
1/2 כוס חלב 3%
1 כף סוכר
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה
1/2 כוס קוקוס טחון לקישוט
אופן ההכנה:
1. שוברים חצי מהמצות לחתיכות כמה שיותר קטנות ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים לקערה חלב וסוכר, מערבבים ומשהים בצד כ-10 דקות.
3. ממיסים השוקולד וחמאה במיקרוגל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
4. יוצקים את השוקולד על המצות שבנתיים ספגו את כל החלב, ומערבבים.
5. שוברים את המצות שנותרו לחתיכות קטנות מאוד, ומוסיפים לתערובת.
6. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות.
7. מוציאים מהמקרר, יוצרים כדורים ומקשטים בקוקוס טחון.
אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
/ / / / / / / / / / / / /////////////////////// ///////// / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / /////////////////////// ///////// / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / /////////////////////// ///////// / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / /////////////////////// ///////// / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / /////////////////////// ///////// / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / /////////////////////// ///////// / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / /////////////////////// ///////// / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / /////////////////////// ///////// / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / /////////////////////// ///////// / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / /////////////////////// ///////// / / / / / / / / //
פוליסמן אולגה